Sunday, April 17, 2016

For you. yes you.

WARNING: Those who didn't like personal opinion, better not read these.


Masuk umur 22+ , masuklah tempoh dimana semakin ramai rakan baya ku memasuki alam perkahwinan. Dan ramai sedang bersiap siaga ke arah itu.

aku?


erghh. buat apa serabut nak fikir benda tu. 

Yah, normally ramai berasa excited untuk bersatu dengan pasangan masing2. Jika mereka mahu kahwin awal, Alhamdulillah, i'm happy for them. Dan tidak salah juga kan jika ada yang berkeputusan untuk kahwin lambat siket. 
Setiap orang punya prinsip hidup sendiri thou.

"Apa salahnya, kahwin jelah, kan elok kawin muda2 ni." 
Semakin lama semakin ibu menggalakkan. aku pula hanya mampu tersengih.

Dalam hati "I'm not ready maaaa. masak pun tak reti. sobs."

Kahwin awal ke lambat ke, tak kisah pun. 
It's a matter of finding the quality of a husband. The one who could lead me and my family to Jannah. acentuhh.

It's somehow sad to know that.... this world is lack of brave man. Gentleman. 
Even if he is qualified enough to be called as an ustaz, if the approach to take a woman as a wife, awal2 dah tak betul. Maka tak hairanlah kalau pengakhirannya kurang betul. *this is a very deep words, no need to understand.*

Yes, this is one of the prinsip hidup that i held since masuk U. 
Sebab zaman sekolah dulu hingusan, so start dari masuk U. 
Kononnya dah makin matang. ehk.

As a normal girl, having normal attitude and a normal face (hopefully) memang normal bila ada yang approach kita. Eventho dorang tak direct "Will you marry me?" but use kata-kata kiasan instead. 
Dalam hati i'm easily tak berkenan. 

Sebab?

Cara. 
Sorry, i'm not into western way of approaching a garl. 

I'm not a good person, but i'm trying to be one. And it's normal if i also hope to have a good man in my life, even if he's not perfect, at least he could guide people around him into the right path in this very short life. 




A reminder for me too, 

Perbaiki diri sendiri dulu. Then when we're ready enough, proceed onto the other stage. 

okay?

Bak kata anonymous.
Jodoh. Ada, adalah. Takde, takkemana jugak.
Semoga Jannah tabah menghadapi dugaan hidup mendatang.
*terbayang bayang future yang entah kemana*

No comments: