Friday, January 29, 2016

22

Who knows, semalam baru dengar lagu fifteen nyanyian Taylor Swift. Hari ni you've figured out that you're already 22 and wow, time flies like a maserati.

29 January, is nothing but only a masihi date of my death reminder.
"You're getting older, Jannah. Death is yet, nearer............."
yes, there is always that kindof whisper, setiap kali tarikh ni diulang, again and again.

Sedih kan, andai umur masih meningkat, hubungan kita dengan Maha Pencipta masih on off on off.
nauzubillah. moga Allah pelihara hati yang mudah sangat berbolak balik.

Semakin hari, semakin kau terasa, banyaknya silap kau buat. either accidently or not. Kau sampai ke tahap tak kisah dah berapa orang nak benci diri kau, hanya sebab kau taknak berlakon. yalah, tak semua pasal kita baik baik je, ada je kelemahan yang takboleh di deny. I know that i've hurt people around me by not 'memahami' mereka dan gembirakan mereka atau show my 'so-called-right-attitude-towards-people'. hakikatnya aku dah letih layan semua jenis 'relationship goals' yang menunjukkan 'hey we're friends right?' maaf, aku harus fokus dengan diri sendiri yang semakin serabut ni. Fasa hidup aku seterusnya semakin mencabar bila dah nak masuk final semester ni, lepastu masuk alam pekerjaan, jaga hati parents, tingkatkan achievement diri & keep the faith. haah, cabaran paling hebat ialah KEEP THE FAITH IN ANY SITUATION.

Yang pasti, aku tak kisah dah berapa orang yang 'caring' untuk wish harijadi sebagaimana dulu zaman tengah pandai berangan. so don't worry if you forgot my birthday, asalkan korang doakan supaya aku kuat hadapi segala cabaran hidup. That's all.
But still, thanks to those who wished. Of course lah rasa dihargai kan bila orang ingat birthday kita walaupun takde facebook reminder, tu lumrah.

Keep on moving babe, be stronger than before. Achieve big goals before Allah ambil nyawa.



last year's achievement : photomanipulation




2 comments:

Muteq Chin said...

assalamualaikum. baru terjumpa blog hang.

22 tu nombor yg hanya muncul sekali seumur hidup.

sama-sama strive nak jd baik jom.

btw, dah final sem ae? fuhhh

chisana hito said...

waalaikumsalam. inshaa Allah.