Monday, November 3, 2014

Final presentation. Done.

Alhamdulillah. 
lega.

satu sem berhempas pulas dok kat studio untuk yang satu ni, DESIGN.
Presentnya kat kaed gallery, 10.31 a.m hari selasa. 
panel, Dr. Zuraini & encik suami Wardina Safiyyah, AR. Ikhwan.
lepas present, terasa cam sedih sikit sebab mereka kata, design sy.... Ahaaa 
Wallahualam. 
Alhamdulillah right after presentation terserempak dgn kawan studiomate masa kt cfs iium dulu, Nabilah. she motivated me very well :)

and right after simpan board models kt studio, lari ke libry pulangkn buku,
then balik rumah. sweet escape thou wahaha. 
walaupun tahu ad bnda tak setel lg kt uia. 
i dont care, yang penting nak lepas rindu & stres yg, serius tak terperi.

only archi students know hows the feelin,
kau struggle berjam jam buat board model bagai kat studio sahara tu, pastu present nye berapa minit je.

all those thing takkan berlaku tanpa passion.

aku bersyukur sebab, this sem, passion aku kat archi makin up. tak macam sem sem lalu.
sebab apa? mungkin aku dah mula cuba, untuk fahami kenapa dan untuk apa aku ambil course yg agak tough ni. 
tough yang sampai boleh bina muscle. wkkkk jk.

anyway, taktahu kenapa, aku ada rasa kurang this sem.
rasa mcm tkde 'pushing force' sangat.
pushing force ni yg buat org rse neves & out of comfort zone.
when there's nobody to push me, i push myself. to go forward.
but actually, it didn't really work. 

i need others to do it. 
i need some kind of thing that can make me becoming better and better and improving!

so then i choose that one lecturer that can do it. 
the one who, the others always have false statements on her, 
but to me, she's the one who have the sincerity to teach, and she knows students' difficulties to learn this subject.

and i hope she can give a great change in my life.
knock me out of this dreaming world, 
becoming a better muslimah architect.

Selama ni aku dapat lecturer design yg baik baik belaka. 
yang aku rasa comfort je dgn mereka.
tapi tak bermakna aku tak serius masa belajar,
cuma struggle tu biasa biasa.
aku perlukan yg luarbiasa.

kerana aku tahu, dunia pekerjaan nanti lagi tough. aku tak boleh bermanja dengan diri sendiri. takboleh tunggu dah kerja nanti baru nak belajar erti kesusahan. 
aku kena belajar dari sekarang.

May Allah ease.

and wow, time flies so fast that, berapa hari lagi nak masuk tahun baru. 
hidup memanjang kat studio memang cemtu eh. tak terasa masa. hokeh.

No comments: