Sunday, January 29, 2012

he is irfan makki

Kembali kita ke segmen.....lagu! ahaha. 

aku nak bagitaw satu rahsia ni. sape nak taw? ngehee.
aku dah jatuh hati ngan suara IRFAN MAKKI . sedap sangat .. n menenangkan bila dia ingatkn kita tentang kehidupan sebagai seorang Islam :')

korang dengar tak lagu kat blog ni? sedap an. (sengih) well. his voice really memikat. subhanallah..
kalau korang nak tau, nama lagu ni Waiting For Your Call. ni pasal dia nak sangat pi haji.. hm. mesti best kalau dapat jejak kaki ke Tanah Suci. tak sabar .. tapi tunggu je masa yang sesuai. harap sempat, n harap masa tu Allah masih beri peluang untuk saya hidup.. insyaAllah.

mesti korang nak nyanyi gak kan lagu ni? ngehee. takpe, saya ada salin lirik kat sini. enjoy~ 


Miles away, oceans apart
never in my sight always in my heart
the love is always there it will never die
only growing stronger a tears rose down my eye

I am thinking all the time
when the day will come
standing there before you
accept this Hajj of mine

standing in ihram, making my tawaf
drinking blessings from your well
the challenges that I have suffered
and might were rekindles my imaan

O Allah! I am waiting for the call
praying for the day when I can be near the Kabah wall
O Allah! I am waiting for the call
praying for the day when I can be near the Kabah wall

I feel alive and I feel strong
I can feel Islam running through my Veins
to see my muslim brothers, their purpose all the same
greeting one another, exalting one True Name
I truly hope one day that everyone’s a Muslim.
that they remember you in everything they say


post ni dah lama. lagu telahpun ditukar. so kpda sesapa yg membaca, tima kaseh, anda boleh search lgu ni di youtube (sekiranya tidak tahu) sekian :j

No comments: